Ons 4-stappen plan

Ons 4 stappen plan voor een optimaal resultaat.

1. Diagnose

Een succesvolle behandeling valt of staat bij een correcte diagnose. Om die reden start een traject bij ons altijd met een gedegen onderzoek. Het doel hierbij is om antwoord te geven op de volgende vragen: Wat heb ik?, Hoelang gaat het duren?, Wat kan ik er zelf aan doen?. Binnen het AHC gebruiken we naast onze fysiotherapeutische vaardigheden hier ook de nieuwste technieken bij, bijvoorbeeld de videoanalyse. Na het lichamelijk onderzoek kan de therapeut antwoord geven op de bovenstaande vragen.

 

 

 

 

 

 

 

2. Voorwaarde creëren

Als je langere tijd last hebt van klachten en/of pijn dan ga je hierdoor vaak anders bewegen. Deze compensaties leidden vaak tot klachten en stijfheid in andere regio’s van het lichaam waardoor je niet meer in staat bent om op de juiste manier te bewegen. Om die reden kijken we in deze fase naar de gewrichten en spieren in  de aangrenzende regio’s van het lichaam. Mocht het nodig zijn dan behandelen we ook deze regio's.

 

 

 

 

 

 

 

3. Belastbaarheid trainen

Zodra de voorwaarde er zijn en u heeft geleerd om correct te bewegen dan starten we met het trainen van de belastbaarheid. Als je bepaalde spieren of gewrichten langere tijd niet op de juiste manier hebt gebruikt dan zullen deze gevoeliger worden voor blessures. In deze fase gaan we aan de slag om de betreffende spieren en gewrichten op de juiste manier te trainen om ervoor te zorgen dat u ze weer kan gebruiken zoals u gewend bent.

 

 

 

 

 

 

 

4. Functioneel trainen

In de laatste fase kijken we naar wat u in het dagelijkse leven wil gaan doen en welke belasting dit geeft op het lichaam. Afhankelijk hiervan zal een specifiek programma worden opgesteld welke aansluit bij uw specifieke wensen. Hierbij wordt intensief samengewerkt met de fitness instructeurs zodat u optimaal wordt begeleid bij het herstel. 

 

 

 

 • "Ik heb veel fysiotherapeuten gehad maar dit is de meest vakkundige en professionele die ik ooit heb gehad"

  Nadia Hammiche
 • "Gelukkig eindigde mijn zoektocht hier bij Active Health Center!"

  Merlijn
 • "Ik kan iedereen die een fysio- of manueel therapeut nodig heeft dit Active Health CenterĀ van harte aanbevelen"

  Lidewij
 • "Onder begeleiding van therapeut D. Hol train ik 2x per week en wordt er steeds meerĀ vooruitgang geboekt."

  Jan Melchior
 • Nieuw videoanalyse

  Nieuw videoanalyse

  Sinds kort maken wij binnen het Active Health Center gebruik van een videoanalyse. Op deze manier kunnen wij uw manier van bewegen gedeta...

  Lees meer
 • AHC nu bij het schoudernetwerk

  AHC nu bij het schoudernetwerk

  Het Active Health Center is nu ook lid van het schoudernetwerk randstad west (www.snrw.nl). Dit is een netwerk van fysiotherapeuten welke...

  Lees meer
Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.