Bewegen voor ouderen essentieel.

Bewegen onder ouderen bevorderen.

“Als ouderen in groepsverband bewegen, kunnen ze dagelijkse routines aanleren waardoor ze gezonder en langer kunnen leven.” Dit zegt Paul van de Vijver, promovendus aan de Leyden Academy on Vitality and Ageing en aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

De wereldbevolking vergrijst. Door een toename van het aantal volwassenen boven de 65, worden veel landen geconfronteerd met een hoge prevalentie van leeftijdsgerelateerde ziekten. Denk hierbij onder andere aan diabetes, hart- en vaatziekten, dementie en kanker. “Het goede nieuws is dat fysieke activiteit bewezen effectief is bij het voorkomen en behandelen van verschillende leeftijdsgerelateerde aandoeningen”, vertelt Van de Vijver. “Het wordt beschouwd als een belangrijk onderdeel van gezond ouder worden”, voegt hij toe.

Binnen het Active Health Center hebben wij de expertise en de mogelijkheden om u optimaal te kunnen begeleiden bij het in beweging komen. Dit kan 1 op 1 maar ook in een groep plaats vinden, afhankelijk van uw klachten en wensen.

 • "Ik heb veel fysiotherapeuten gehad maar dit is de meest vakkundige en professionele die ik ooit heb gehad"

  Nadia Hammiche
 • "Gelukkig eindigde mijn zoektocht hier bij Active Health Center!"

  Merlijn
 • "Ik kan iedereen die een fysio- of manueel therapeut nodig heeft dit Active Health Center¬†van harte aanbevelen"

  Lidewij
 • "Onder begeleiding van therapeut D. Hol train ik 2x per week en wordt er steeds meer¬†vooruitgang geboekt."

  Jan Melchior
 • Bewegen voor ouderen essentieel.

  Bewegen voor ouderen essentieel.

  Bewegen onder ouderen bevorderen. “Als ouderen in groepsverband bewegen, kunnen ze dagelijkse routines aanleren waardoor ze gezo...

  Lees meer
 • Echografie als aanvulling op het fysiotherapeutisch onderzoek

  Echografie als aanvulling op het fysiotherapeutisch onderzoek

  Sinds een half jaar is er bij het Active Health Center de mogelijkheid om echografisch onderzoek uit te voeren. Het afgelopen half jaar h...

  Lees meer
Meer nieuws