Manuele therapie Den Haag

Als u last heeft van uw lage rug of nek, dan zal altijd eerst een manueel therapeut uw klachten beoordelen. Ook bij een hernia en sportblessures kan manuele therapie uitkomst bieden. Wellicht heeft u wel eens van manuele therapie gehoord, zonder te weten wat dit nu precies inhoudt. Om een beetje een inzicht te krijgen, vertellen wij u graag wat manuele therapie is en wat het verschil is met een gewone fysiotherapeut.   

Afspraak maken

Wat is manuele therapie?  

Manuele therapie is een specialisatie binnen fysiotherapie. Manuele therapie staat ook wel bekend als het “kraken” en omvat verschillende technieken zoals mobilisaties en manipulaties van de gewrichten en het trainen van nieuwe beweegpatronen om klachten te doen verminderen. Bij manuele therapie staat de gedachte centraal dat het lichaam werkt als één geheel. Wanneer er een onderdeel uit balans is, kan dit gevolgen hebben voor de rest van het lichaam. Het doel van manuele therapie is dan ook om verschillende delen en stelsels in het lichaam te herstellen en te verbeteren. Manuele therapie geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd.   

Wat is het verschil tussen fysiotherapie en manuele therapie?  

Een manueel therapeut en een fysiotherapeut zijn niet hetzelfde. Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding een 3-jarige Masteropleiding in manuele therapie heeft afgerond. Tevens hebben zij zich hierbij gespecialiseerd in specifieke behandeltechnieken. Naast het manipuleren (kraken) kan een manueel therapeut ook lokale rustige mobilisaties en specifieke rekkingen uitvoeren. Waar een manueel therapeut zich focust op de wervelkolom en gewrichten, focust een fysiotherapeut zicht juist meer op de zogenoemde zachtere delen van het lichaam, zoals spieren, pezen, kapsels, maar ook beperkingen in de knie en schouders. Of u meer baat heeft bij een manueel therapeut of een fysiotherapeut, hangt af van uw klachten. Bij stijfheid en belemmeringen, met name in de wervelkolom, is manuele therapie zinvol. Als het gaat om het oefenen van kracht, coördinatie, conditie en souplesse, dan is fysiotherapie meer zinvol. In sommige gevallen worden beide vormen van therapie toegepast. Dit hangt af van uw situatie en wat de arts u adviseert.  

Waar kan ik terecht voor manuele therapie?  

Active Health Center heeft meerdere vestigingen voor manuele therapie Den Haag. Zo hebben we een praktijk manuele therapie in Ypenburg én manuele therapie in Leidschenveen. Neem gerust contact met ons op indien u graag een afspraak wilt maken of overige vragen heeft.   

Neem contact op met onze manueel therapeut

 • "Ik heb veel fysiotherapeuten gehad maar dit is de meest vakkundige en professionele die ik ooit heb gehad"

  Nadia
 • "Gelukkig eindigde mijn zoektocht hier bij Active Health Center!"

  Merlijn
 • "Ik kan iedereen die een fysio- of manueel therapeut nodig heeft dit Active Health Center van harte aanbevelen"

  Lidewij
 • "Onder begeleiding van therapeut D. Hol train ik 2x per week en wordt er steeds meer vooruitgang geboekt."

  Jan
 • Contracten zorgverzekeraars 2023

  Contracten zorgverzekeraars 2023

  Voor het jaar 2023 hebben wij ervoor gekozen om geen contract af te sluiten met Zorg en Zekerheid en met Eucare. Dit omdat de voorwaarden...

  Lees meer
 • Echografie als aanvulling op het fysiotherapeutisch onderzoek

  Echografie als aanvulling op het fysiotherapeutisch onderzoek

  Sinds een half jaar is er bij het Active Health Center de mogelijkheid om echografisch onderzoek uit te voeren. Het afgelopen half jaar h...

  Lees meer
Meer nieuws