Hydrotherapie

Heeft u last van overgewicht, verkrampte en pijnlijke spieren of gewrichten, of wilt u revalideren na een operatie? Dan kan hydrotherapie voor u een goede uitkomst bieden! Bij deze vorm van therapie gaat u in groepsverband oefeningen uitvoeren in een waterbad, waarna u zult merken dat uw klachten zullen verdwijnen.   

Ik wil hydrotherapie!

Wat is hydrotherapie?  

Hydrotherapie is een vorm van fysiotherapie in het water. Het verwarmde water van 31 graden Celsius geeft een therapeutisch effect, doordat de spieren optimaal kunnen ontspannen. Deze vorm van therapie kenmerkt zich ook wel door het effect van warmte, waterdruk en het drijfvermogen. Het water zorgt voor gewichtloosheid, waardoor het bewegen een stuk makkelijker gaat. Door het warme water kunnen de bloedvaten verwijden, waardoor de bloedtoevoer naar beschadigde weefsels vergemakkelijkt wordt. Hiernaast kunnen vermoeide spieren makkelijker herstellen, doordat zuurstof en voedingstoffen makkelijker aangevoerd kunnen worden. De hydrotherapie zal bestaan uit oefeningen met en zonder attributen. Bij attributen kunt u denken aan een bal, slang of een plankje. Het doel van deze vorm van therapie is om de gezondheid optimaal te beïnvloeden, waardoor bewegen in het dagelijks leven een stuk soepeler gaat en een patiënt zo zelfstandig mogelijk kan functioneren.  

Wanneer maak je gebruik van hydrotherapie?  

Hydrotherapie is met name geschikt voor mensen voor wie trainen op het land nog niet mogelijk is. Dit kan zijn omdat dit niet mag (b.v. na een operatie) of omdat landtraining nog te zwaar is. Hydrotherapie kan dan een uitstekend alternatief bieden. Voorafgaand aan de hydrotherapie zal de fysiotherapeut altijd eerst een intake uitvoeren. Gedurende deze intake worden de klachten in kaart gebracht en worden de doelen met u besproken. Ook zal de therapeut kijken of hydrotherapie geindiceerd is voor uw klachten. U heeft geen verwijzing nodig voor de hydrotherapie. Een vereiste voor hydrotherapie is uiteraard wel dat u geen angst heeft voor water.

Waarom gebruik je hydrotherapie? 

Bij mensen die voor een langere tijd niet goed meer kunnen bewegen, kan het zo zijn dat spieren als het ware verslappen. Hydrotherapie kan in dit geval bijdragen aan het verminderen van de pijn, stijfheid, spierkracht én het uithoudingsvermogen. De spierconditie wordt verbeterd, waardoor ook uw algemene welzijn er op vooruit gaat. Houd er wel rekening mee dat de eerste paar keren hydrotherapie belastend kan voelen. Zeker als het lichaam niet gewend is om te bewegen, kan het zijn dat u enige spierpijn of vermoeidheid ervaart. Na verloop van tijd zal dit ook verbeteren.  

De hydrotherapie wordt gegeven door een fysiotherapeut welke zich heeft gespecialiseerd in het geven van fysiotherapie in het water. Hydrotherapie is bij Active Health Center Leidschenveen zowel individueel als in groepsverband mogelijk. 

Neem contact op met onze hydrotherapeut

 • "Ik heb veel fysiotherapeuten gehad maar dit is de meest vakkundige en professionele die ik ooit heb gehad"

  Nadia
 • "Gelukkig eindigde mijn zoektocht hier bij Active Health Center!"

  Merlijn
 • "Ik kan iedereen die een fysio- of manueel therapeut nodig heeft dit Active Health Center van harte aanbevelen"

  Lidewij
 • "Onder begeleiding van therapeut D. Hol train ik 2x per week en wordt er steeds meer vooruitgang geboekt."

  Jan
 • Contracten zorgverzekeraars 2023

  Contracten zorgverzekeraars 2023

  Voor het jaar 2023 hebben wij ervoor gekozen om geen contract af te sluiten met Zorg en Zekerheid en met Eucare. Dit omdat de voorwaarden...

  Lees meer
 • Echografie als aanvulling op het fysiotherapeutisch onderzoek

  Echografie als aanvulling op het fysiotherapeutisch onderzoek

  Sinds een half jaar is er bij het Active Health Center de mogelijkheid om echografisch onderzoek uit te voeren. Het afgelopen half jaar h...

  Lees meer
Meer nieuws