Hydrotherapie

Heeft u last van overgewicht, verkrampte en pijnlijke spieren of gewrichten, of wilt u revalideren na een operatie? Dan kan hydrotherapie voor u een goede uitkomst bieden! Bij deze vorm van therapie gaat u in groepsverband oefeningen uitvoeren in een waterbad, waarna u zult merken dat uw klachten zullen verdwijnen.   

Afspraak maken

Wat is hydrotherapie?  

Hydrotherapie is een vorm van fysiotherapie in het water. Het verwarmde water van 31 graden Celsius geeft een therapeutisch effect, doordat de spieren optimaal kunnen ontspannen. Deze vorm van therapie kenmerkt zich ook wel door het effect van warmte, waterdruk en het drijfvermogen. Het water zorgt voor gewichtloosheid, waardoor het bewegen een stuk makkelijker gaat. Door het warme water kunnen de bloedvaten verwijden, waardoor de bloedtoevoer naar beschadigde weefsels vergemakkelijkt wordt. Hiernaast kunnen vermoeide spieren makkelijker herstellen, doordat zuurstof en voedingstoffen makkelijker aangevoerd kunnen worden. De hydrotherapie zal bestaan uit oefeningen met en zonder attributen. Bij attributen kunt u denken aan een bal, slang of een plankje. Het doel van deze vorm van therapie is om de gezondheid optimaal te beïnvloeden, waardoor bewegen in het dagelijks leven een stuk soepeler gaat en een patiënt zo zelfstandig mogelijk kan functioneren.  

Wanneer maak je gebruik van hydrotherapie?  

Hydrotherapie is met name geschikt voor mensen die een chronische ziekte hebben of een aandoening waarbij het moeilijk is om te bewegen. Om gebruik te kunnen maken van hydrotherapie heeft u een verwijzing nodig van de huisarts, hij of zij kijkt dan met u mee of u in aanmerking komt voor hydrotherapie. Hierbij wordt eerst gekeken of er geen andere mogelijkheden zijn om de gezondheid te verbeteren op het droge in plaats van in het water. Als dit niet het geval is bespreekt de huisarts met u de mogelijke opties van praktijken. Een vereiste voor hydrotherapie is uiteraard wel dat u geen angst heeft voor water. Active Health Center heeft meerdere praktijken voor hydrotherapie. Zo kunt u terecht voor hydrotherapie in Den Haag, hydrotherapie Ypenburg en hydrotherapie Leidschenveen.   

Waarom gebruik je hydrotherapie? 

Bij mensen die voor een langere tijd niet goed meer kunnen bewegen, kan het zo zijn dat spieren als het ware verslappen. Hydrotherapie kan in dit geval bijdragen aan het verminderen van de pijn, stijfheid, spierkracht én het uithoudingsvermogen. De spierconditie wordt verbeterd, waardoor ook uw algemene welzijn er op vooruit gaat. Houd er wel rekening mee dat de eerste paar keren hydrotherapie belastend kan voelen. Zeker als het lichaam niet gewend is om te bewegen, kan het zijn dat u enige spierpijn of vermoeidheid ervaart. Na verloop van tijd zal dit ook verbeteren.  

De hydrotherapie wordt gegeven door een fysiotherapeut welke zich heeft gespecialiseerd in het geven van fysiotherapie in het water. Hydrotherapie is bij Active Health Center Leidschenveen zowel individueel als in groepsverband mogelijk. 

Neem contact op met onze hydrotherapeut

 • "Ik heb veel fysiotherapeuten gehad maar dit is de meest vakkundige en professionele die ik ooit heb gehad"

  Nadia Hammiche
 • "Gelukkig eindigde mijn zoektocht hier bij Active Health Center!"

  Merlijn
 • "Ik kan iedereen die een fysio- of manueel therapeut nodig heeft dit Active Health Center van harte aanbevelen"

  Lidewij
 • "Onder begeleiding van therapeut D. Hol train ik 2x per week en wordt er steeds meer vooruitgang geboekt."

  Jan Melchior
 • Echografie is nu ook mogelijk bij AHC.

  Echografie is nu ook mogelijk bij AHC.

  Vanaf medio augustus is het mogelijk om bij het Active Health Center echografisch onderzoek te krijgen. Met behulp van echografie kunnen ...

  Lees meer
 • Trainen in het water is effectief bij knieartrose

  Trainen in het water is effectief bij knieartrose

  De universiteit van Maastricht heeft onderzoek gedaan naar het effect van trainen in het water in vergelijking met reguliere fysiotherapi...

  Lees meer
Meer nieuws