Gewichtsconsulent

Wilt u afvallen maar vindt u het lastig om op streefgewicht te blijven? Of bent u aan het sporten en lukt het maar niet om voldoende spiermassa op te bouwen? Dan is een consult bij een gewichtsconsulent misschien wel wat voor u. Hier vertellen wij u graag wat meer over.     

Afspraak maken

Wat is een gewichtsconsulent?  

Een gewichtsconsulent is iemand die is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met gewichtsproblemen. Door middel van het geven van voeding- en beweegadvies kan een gewichtsconsulent u verder helpen om een gezonder leefpatroon te creëren. Over het algemeen begeleiden gewichtsconsulenten alleen mensen met een BMI tussen de 25 en 30 die op een gezonde manier hun gewicht willen veranderen. Aangezien er geen speciale opleiding is voor een gewichtsconsulent, is de titel niet beschermd en mag iedereen zich dus een gewichtsconsulent of voedingsconsulent noemen. Wel zijn gewichtsconsulenten meestal geschoold in voedingsleer en moeten zij zich aan bepaalde kwaliteitseisen houden.  

 

Wat doet een gewichtsconsulent?  

Gewichtsconsulenten begeleiden cliënten door middel van verschillende coachingsmethoden. Hierbij motiveren zij mensen om meer te gaan bewegen of sporten en geven ze advies met betrekking tot een gezond voedingspatroon. Eerst zal een gewichtsconsulent inzicht proberen te krijgen waardoor er een gewichtsprobleem is ontstaan. Hierna stellen zij een persoonlijk plan op voor de behandelperiode om dit te gaan verbeteren. Een gewichtsconsulent mag geen advies geven bij medische of psychische klachten en kan daarom alleen gezonde cliënten begeleiden. Bij medische klachten of oorzaken kan een gewichtsconsulent u doorverwijzen naar de huisarts of een diëtist. De enige uitzondering geldt voor mensen met diabetes type 2. Zij mogen wel gewoon geholpen worden door een gewichtsconsulent.  

 

Gewichtsconsulent bij Active Health Center  

Bent u op zoek naar een gewichtsconsulent in omgeving Den Haag? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben naast een gewichtsconsulent in Den Haag, ook praktijken voor gewichtsconsulent Ypenburg en gewichtsconsulent Leidschenveen. Zo beschikken onze gewichtsconsulenten in de fysiopraktijk Den Haag over ruime kennis over diverse methoden om u te kunnen helpen. Of het nu gaat om afvallen of op gewicht blijven, bij ons staat een persoonlijke aanpak voorop en werken we nauw samen met medisch fitness instructeurs om samen met u het doel te bereiken.  

 

Neem contact op met onze voedingsconsulent

 • "Ik heb veel fysiotherapeuten gehad maar dit is de meest vakkundige en professionele die ik ooit heb gehad"

  Nadia
 • "Gelukkig eindigde mijn zoektocht hier bij Active Health Center!"

  Merlijn
 • "Ik kan iedereen die een fysio- of manueel therapeut nodig heeft dit Active Health Center van harte aanbevelen"

  Lidewij
 • "Onder begeleiding van therapeut D. Hol train ik 2x per week en wordt er steeds meer vooruitgang geboekt."

  Jan
 • Contracten zorgverzekeraars 2023

  Contracten zorgverzekeraars 2023

  Voor het jaar 2023 hebben wij ervoor gekozen om geen contract af te sluiten met Zorg en Zekerheid en met Eucare. Dit omdat de voorwaarden...

  Lees meer
 • Echografie als aanvulling op het fysiotherapeutisch onderzoek

  Echografie als aanvulling op het fysiotherapeutisch onderzoek

  Sinds een half jaar is er bij het Active Health Center de mogelijkheid om echografisch onderzoek uit te voeren. Het afgelopen half jaar h...

  Lees meer
Meer nieuws