Dry Needling

Heeft u last van pijnlijke of stijve spieren? Dan kan dry needling een mogelijke oplossing zijn om van uw klachten af te komen. Met deze effectieve behandelmethode worden spierknopen en verhardingen in de spieren aangepakt. Wij vertellen u graag meer over wat deze behandeling precies inhoudt.  

Afspraak maken

Wat is dry needling?  

Dry needling is een behandelmethode waarbij spieren worden getriggerd, door middel van het gericht aanprikken met een naaldje. De therapeut maakt gebruik van dunne naalden, waarbij verhardingen binnen de spier snel en effectief worden aangepakt. Het inbrengen van het naaldje is zo goed als gevoelloos en doet dus geen zeer. Dry needling wordt vaak verward met acupunctuur. Toch zijn dit twee verschillende behandelmethoden. Acupunctuur is namelijk meer gericht op de energie in het lichaam, waarbij meerdere naalden gebruikt worden. Bij dry needling gebruikt de therapeut slechts één naald, waarmee de spier kort wordt geprikkeld.  

 

Dry needling behandeling 

Bij een dry needling behandeling analyseert de therapeut eerst de klachten. Hierbij is het belangrijk om te achterhalen wat de oorzaak van de verhardingen is. Als eenmaal duidelijk is welke spieren pijn veroorzaken, zoekt de therapeut naar specifieke triggerpoints binnen deze spieren. Triggerpoints zijn als het ware verkrampingen in de spieren, die pijn veroorzaken. Deze triggerpoints worden vervolgens uitgeschakeld met het naaldje, zodat de spieren kunnen ontspannen. Bij langdurige klachten behandelt de therapeut meestal meerdere spieren tegelijk. Na een dry needling behandeling kunnen de spieren wat vermoeid of stijf aanvoelen, maar dit is vaak van korte duur. Om de spieren in goede conditie te behouden, geeft de therapeut u na de behandeling een aantal oefeningen en gerichte adviezen mee. Vaak zijn 3-5 behandelingen genoeg om de verhardingen binnen de spier weg te halen.  

 

Afspraak maken?  

Denkt u dat een dry needling behandeling uitkomst voor u kan bieden? Wij helpen u graag verder. Active Health Center heeft meerdere praktijken waar dry needling wordt uitgevoerd. Zo kunt u terecht voor dry needling in Den Haag, dry needling Ypenburg én dry needling Leidschenveen. Naast het maken van een afspraak, kunt u natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor vragen en advies. Onze medewerkers kijken graag met u mee naar wat de beste oplossing is voor uw situatie.  

Neem contact op voor dry needling

 

 • "Ik heb veel fysiotherapeuten gehad maar dit is de meest vakkundige en professionele die ik ooit heb gehad"

  Nadia
 • "Gelukkig eindigde mijn zoektocht hier bij Active Health Center!"

  Merlijn
 • "Ik kan iedereen die een fysio- of manueel therapeut nodig heeft dit Active Health Center van harte aanbevelen"

  Lidewij
 • "Onder begeleiding van therapeut D. Hol train ik 2x per week en wordt er steeds meer vooruitgang geboekt."

  Jan
 • Contracten zorgverzekeraars 2023

  Contracten zorgverzekeraars 2023

  Voor het jaar 2023 hebben wij ervoor gekozen om geen contract af te sluiten met Zorg en Zekerheid en met Eucare. Dit omdat de voorwaarden...

  Lees meer
 • Echografie als aanvulling op het fysiotherapeutisch onderzoek

  Echografie als aanvulling op het fysiotherapeutisch onderzoek

  Sinds een half jaar is er bij het Active Health Center de mogelijkheid om echografisch onderzoek uit te voeren. Het afgelopen half jaar h...

  Lees meer
Meer nieuws